Σε ανάκληση αδειών 8 αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 200MW της ελληνικής θυγατρικής της γαλλικής EDF Energies Nouvelles, προχώρησε η ΡΑΕ, μετά από αιτήματα της ίδιας της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας σηματοδοτεί και ακύρωση των αντίστοιχων επενδυτικών της σχεδίων, συνολικού ύψους άνω των 250 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια κίνηση εξορθολογισμού του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της EDF EN μιας εταιρείας που παραδοσιακά έχει βλέψεις για επενδύσεις στη χώρα. Καταδεικνύει, δε, ότι το πλαίσιο που διέπει τις σχετικές επενδύσεις και η γραφειοκρατία με τις καθυστερήσεις που συνεπάγονται, κυρίως όμως το αυξημένο κόστος διακράτησης των αδειών, προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Tα 6 από τα 8 πάρκα των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, τοποθετούνταν στο νομό Φλώρινας, ένα στο νομό Κιλκίς κι ένα στο νομό Κορινθίας.

Η EDF EN λειτουργεί στην Ελλάδα αιολικά συνολικής ισχύος 316MW και φωτοβολταϊκά 11,5MW, ενώ οι ανακληθείσες άδειες αντιστοιχούν σε περίπου 30% του συνόλου των αδειών που κατέχει.

http://energypress.gr/news/i-edf-en-egkataleipei-8-aiolika-shedia-sti-hora-mas-ypsoys-250-ekat-eyro