Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, BT, ανακοίνωσε την υπογραφή μιας νέας σύμβασης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με αιολικό πάρκο στη Σκωτία.

Η συμφωνία ύψους 185 εκατ. στερλινών έχει 15ετη διάρκεια και, σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική εταιρία ανέφερε ότι 13 ανεμογεννήτριες στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας προμηθεύουν την επιχείρηση με 100 γιγαβατώρες ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Ο γενικός επικεφαλής εφοδιασμού με ενέργεια στην BT, Rob Williams, ανέφερε ότι η εταιρία αγοράζει 100% ανανεώσιμη ενέργεια στη Βρετανία ήδη από το 2012, μεταδίδει το CNBC.

«Μέχρι το 2020 στοχεύουμε στο να αγοράζουμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλο τον κόσμο, επομένως σύντομα όλη η ενέργειά μας θα προέρχεται από πηγές όπως ο ήλιος, ο αέρας, η βροχή, τα ρεύματα, τα κύματα και η γεωθερμική ενέργεια, οπουδήποτε δραστηριοποιούμαστε σε όλο τον πλανήτη -και όπου το επιτρέπουν οι αγορές», πρόσθεσε ο Williams.

Στο μεταξύ η Σκοτσέζα επικεφαλής πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Jenny Hogan, χαιρέτισε τη συμφωνία. «Το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και μεγαλύτερες εταιρίες όπως η BT να εξάγουν την περισσότερη ή όλη την ενέργειά τους από πηγές όπως ο αέρας, ο ήλιος, το νερό και η βιομάζα, δείχνει ότι η ανανεώσιμη ενέργεια έχει νόημα από επιχειρηματική άποψη», ανέφερε.

«Οι ανανεώσιμες πηγές είναι ήδη η μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Σκοτίας -ξεπερνά τα πυρηνικά, το αέριο και τον άνθρακα- και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη μισή από ολόκληρη την ενέργεια της Σκοτίας -ηλεκτρισμό, θέρμανση και μεταφορές- μέχρι το 2030», πρόσθεσε η Hogan.

http://energypress.gr/news/me-aioliki-energeia-tha-leitoyrgei-i-vretaniki-bt