Ο κ. Catto εξελέγη για θητεία 18 μηνών από τα μέλη του ΔΣ της WindEurope, το οποίο αποτελείται από εκπροσώπους επιχειρήσεων του κλάδου των αιολικών, εθνικές ενώσεις και άλλους οργανισμούς.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Catto σημείωσε: “Είναι τιμή μου που εξελέγην νέος πρόεδρος της WindEurope. Σε μια περίοδο που η αιολική ενέργεια συνεχίζει να αναπτύσσεται, πλέον είναι οικονομικά προσβάσιμη στους καταναλωτές και παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων για το κλίμα”.

Ο κ. Catto ανέλαβε CEO της RES Group, μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στις ΑΠΕ διεθνώς, το Νοέμβριο του 2016.

Ο κ. Catto θα διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον κ. Venturini, CEO της Enel Green Power, ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της WindEurope από τον Απρίλιο του 2016.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της WindEurope CEO Giles Dickson ανέφερε τα εξής: “Είμαστε ευτυχείς που έχουμε τον Ivor Catto ως νέο μας πρόεδρο. Με μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον τομέα των ΑΠΕ διεθνώς να έχει τα ηνία της WindEurope, με την εξειδίκευσή του σε ζητήματα αιολικής και ηλιακής ενέργειας, ηλεκτρικής ισχύος και αποθήκευσης ενέργειας, αναμφίβολα θα αποτελέσει σπουδαίο κεφάλαιο για εμάς. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον κ. Venturini για την εξαιρετική του δουλειά τους τελευταίους 18 μήνες. Ιδιαίτερα στην επέκταση της εμβέλειας των δραστηριοτήτων της WindEurope πέραν της αιολικής βιομηχανίας στον εξηλεκτρισμό και την ανάδειξη της σημασίας του πακέτου μέτρων για την Καθαρή Ενέργεια για τα εθνικά κεφάλαια ”.

https://energypress.gr/news/neos-proedros-tis-windeurope-o-ivor-cattohttps://energypress.gr/news/neos-proedros-tis-windeurope-o-ivor-catto