Το καλύτερο σενάριο μετά τη χθεσινή εκδίκαση της προσφυγής κατοίκων και του συλλόγου ΣΠΠΕΝΚ κατά του αιολικού πάρκου της Enel στον Καφηρέα είναι η απόφαση να βγει στα τέλη του έτους. Ωστόσο ακόμη και εάν όλα πάνε καλά για την επένδυση, η απόφαση βγει το Δεκέμβριο και είναι θετική για το έργο, τα χρονοδιαγράμματα πλέον είναι εξαιρετικά οριακά και  η επένδυση έχει μπει εκ των πραγμάτων σε περιπέτεια.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη ρύθμιση που έχει ψηφιστεί, έχει δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση του έργου το Μάρτιο του 2019, προκειμένου το πάρκο να διατηρήσει την κλειδωμένη Feed in Tariff που έχει εξασφαλίσει.

Τώρα κατά την προχθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ η διαδικασία κύλησε ομαλά με τις δύο πλευρές (εταιρεία και προσφεύγοντες) να αναπτύσσουν το σκεπτικό και τα επιχειρήματά τους.

Μετά τις αγορεύσεις, η έδρα υπέβαλε ερωτήματα προς τους διαδίκους ενώ στη συνέχεια δόθηκε περιθώριο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου προκειμένου να κατατεθούν τα τελευταία υπομνήματα με τις συμπληρωματικές θέσεις και επιχειρήματα των δύο πλευρών.

Όπως προαναφέρθηκε η απόφαση αναμένεται το νωρίτερο σε δύο μήνες ενώ μπορεί να εκδοθεί και αργότερα δηλαδή αρχές του 2018.

Επίσης να αναφερθεί ότι δεν ετέθη στο πλαίσιο της προχθεσινής εκδίκασης θέμα επανεκκίνησης των εργασιών και άρα συνεχίζουν να ισχύουν τα προσωρινά μέτρα που αποφάσισε το καλοκαίρι το θερινό τμήμα του ΣτΕ διατάσσοντας την παύση οποιασδήποτε δραστηριότητας. Θυμίζουμε ότι το project είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Ιούνιο με τις εργασίες για τα χωματουργικά και τη διάνοιξη δρόμων.

Μάλιστα το μπλόκο στο έργο είχε ως αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί η πρόταση της εταιρείας να πραγματοποιηθούν επίσημα εγκαίνια για το έργο, παρουσία και του Ιταλού πρωθυπουργού Τζεντιλόνι που θυμίζουμε ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο μήνα.

https://energypress.gr/news/megalonei-o-kindynos-gia-aioliko-tis-enel-ton-300-ek-eyro-dekemvrio-i-apofasi-toy-ste-oriakohttps://energypress.gr/news/megalonei-o-kindynos-gia-aioliko-tis-enel-ton-300-ek-eyro-dekemvrio-i-apofasi-toy-ste-oriako