Ο δήµαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης μιλώντας στο «Βήμα» εξηγεί πώς ο δήμος κατάφερε να απαλλάξει από το βάρος του τιμολογίου ρεύματος σχεδόν τους μισούς δημότες του, αλλά και να καλύψει άλλες υποχρεώσεις του. Από τη συμμετοχή του δήμου και της αναπτυξιακής του εταιρείας σε αιολικά πάρκα (έχει και δικές του ανεμογεννήτριες) λαμβάνει 770.000 ευρώ από μερίσματα και κέρδη. Παράλληλα, εισπράττει και το ειδικό τέλος ΑΠΕ (400.000 ευρώ το 2016), το οποίο αντιστοιχεί στο 1,7% των ακαθάριστων πωλήσεων από τα 90 μεγαβάτ ανεµογεννητριών στην περιοχή. Αλλο 1% αποδίδεται στους οικιακούς καταναλωτές που διαμένουν στα χωριά κοντά στα αιολικά πάρκα.

«Για την περίοδο 2011-2015 μοιράστηκε 1,5 εκατ. ευρώ – με καθυστέρηση τριών ετών. Οχι μόνο θα έχουν τζάμπα ρεύμα, αλλά ορισμένοι είχαν και επιστροφή χρημάτων, από 50 ευρώ έως και 33.000 ευρώ» τονίζει ο κ. Πατεράκης.

H δραστηριότητα του δήμου στον χώρο των ΑΠΕ επεκτείνεται. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η σύμβαση με νέο επενδυτή για την κατασκευή ηλιοθερµικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κοντά στον Αθερινόλακκο, το οποίο όταν εγκατασταθεί θα αποδίδει στον δήμο περισσότερα από 300.000 ευρώ τον χρόνο.

https://energypress.gr/news/pano-apo-1-ekat-eyro-ta-esoda-tis-siteias-apo-tis-ape-meta-ta-aiolika-egkathistatai-kaihttps://energypress.gr/news/pano-apo-1-ekat-eyro-ta-esoda-tis-siteias-apo-tis-ape-meta-ta-aiolika-egkathistatai-kai