Η EWT υπέγραψε σήμερα με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Αθήνα ένα έργο για την εγκατάσταση 22 ανεμογεννητριών σε 10 ελληνικά νησιά.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία με την EWT για την εκτέλεση του έργου που θα αντικαταστήσει τις παλιές ανεμογεννήτριες με τις εξαιρετικής απόδοσης ανεμογεννήτριες της EWT. Το συγκεκριμένο έργο θα φέρει τη σημερινή ανανεώσιμη ενέργεια στην Ελλάδα σε μια εξαιρετικά αξιόπιστη και οικονομικά αποδοτική βάση», δήλωσε ο Ηλίας Μοναχολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Στις αρχές Αυγούστου, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ανακοίνωσε τον διαγωνισμό για 18 αιολικά πάρκα στην Ελλάδα. Από αυτούς τους σταθμούς, οι 10 ανατέθηκαν στην EWT τον Νοέμβριο. Η απόφαση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την επιλογή της EWT βασίστηκε στον συνδυασμό τεχνολογικής καταλληλόλητας, δέσμευσης εξυπηρέτησης και επικέντρωσης της επιχείρησης στην τοπική παραγωγή ενέργειας, ενώ βασική προϋπόθεση αποτέλεσε και η ικανότητα της εταιρείας να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες των νησιών στις οποίες θα εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η EWT μοιράζονται την ίδια έντονη επιθυμία να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις στις σύγχρονες κοινότητες της Ελλάδας. Οι καινοτομίες προϊόντων και υπηρεσιών της EWT έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τόσο τα υψηλότερα πρότυπα όσο και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις της αγοράς. Αυτό περιλαμβάνει μια περισσότερο προσαρμοσμένη προσέγγιση όσον αφορά στην κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των νησιών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ανάθεση αυτού του συμβολαίου από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην EWT και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την εταιρεία και την εξαιρετική ομάδα της. Περιμένουμε οι ανεμογεννήτριες μας να παρέχουν μακροπρόθεσμη οικονομικά αποδοτική δύναμη στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και τους πελάτες της στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα. Η Ελλάδα αντιπροσωπεύει μια χώρα με τεράστιο αιολικό δυναμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό του πληθυσμού της σε τοπικό επίπεδο, ενώ η EWT αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην κατηγορία της», δήλωσε ο Mark Jones, Διευθύνων Σύμβουλος της EWT.

Οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται σε 10 διαφορετικά νησιά, καθιστώντας την τοποθεσία πιο πολυσύνθετη από άλλες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την παράδοση, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία 22 ανεμογεννητριών DW 52-900kW. Οι ανεμογεννήτριες θα εξυπηρετούνται από την EWT μέσω ενός μακροχρόνιου πακέτου υπηρεσιών DirectWind, το οποίο θα περιλαμβάνει 24ωρη παρακολούθηση της λειτουργίας, εγγύηση προϊόντων και επιδόσεων, καθώς και προληπτική συντήρηση. Οι ανεμογεννήτριες αναμένεται να εγκατασταθούν κατά τη διάρκεια του 2018.

Το 2017 σηματοδοτεί ένα ακόμη έτος στην οικοδόμηση της EWT πέρα από τις καλά τεκμηριωμένες επιτυχίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, επαναβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως την κορυφαία επιλογή τόσο σε εξαιρετικά αξιόπιστη, τεχνικά προηγμένη και οικονομικά αποδοτική τοπική παραγωγή ενέργειας. Εκτός από την ανάθεση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Ελλάδα, τα ορόσημα του 2017 περιλαμβάνουν τις πρώτες εγκαταστάσεις στην Ιταλία και τη Δανία, πρωτοποριακά ηλιακά και αιολικά επενδυτικά επιτεύγματα στην τοπική παραγωγή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, επιτυχημένο crowdfunding στην Ολλανδία, λανσάρισμα νέων προϊόντων και το πρώτο έργο χωρίς FIT στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την EWT

Η EWT είναι ο κορυφαίος προμηθευτής ανεμογεννητριών στον κόσμο για την τοπική παραγωγή ενέργειας, την ανάκτηση ενέργειας σε MW και την τοπική ενεργειακή επένδυση εκτός του ανέμου. Η εταιρεία κατέχει στόλο ανεμογεννητριών ισχύος από 250kW έως 1MW, που οδηγεί στην τεχνολογία άμεσων κινήσεων, καθώς και ένα ισχυρό επιχειρησιακό ιστορικό με παρουσία σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Η EWT είναι επίσης ευρύτερος ηγέτης στον κατανεμημένο ενεργειακό κόσμο, συμμετέχοντας στην παροχή αναπτυξιακών λύσεων σε πολλές χώρες, οδηγώντας νέες λύσεις ιδιοκτησίας περιουσιακών στοιχείων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κοινοτικής ενέργειας της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας την ηλιακή και την αιολική ενέργεια.

Για αυτά και για άλλα επιτεύγματα, η EWT θεωρείται ηγέτης στην κατηγορία της, έχοντας κερδίσει αντίστοιχες διακρίσεις, όπως είναι το βραβείο «New Energy Pioneers» που έλαβε το 2016  από το Bloomberg New Energy Finance, ενώ είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία ανεμογεννητριών που έχει λάβει τέτοια διάκριση.

https://energypress.gr/news/i-ewt-analamvanei-tin-egkatastasi-22-anemogennitrion-sti-nisiotiki-kai-ipeirotiki-hora-se-erga