Η κρατική εταιρεία Energa της Πολωνίας ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε έργα υπεράκτιων αιολικών σταθμών, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της μονάδας παραγωγής της εταιρείας Piotr Meler στα πλαίσια συνέντευξης τύπου μέσα στο μήνα.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής επικεφαλής της εταιρείας, Jacek Koscielniak σχολίασε πως δεν έχει τεθεί θέμα συγχένευσης της Energa με άλλη ενεργειακή εταιρεία ή όμιλο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το worldenergynews.com

Να θυμίσουμε ότι η Πολωνία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό κρίκο στην εφοδιαστική αλυσίδα υπεράκτιων αιολικών τα τελευταία χρόνια με καίριες επενδύσεις στην κατασκευή θεμελίων για τις ανεμογεννήτριες, καθώς επίσης, γερανών και δοχείων που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση και την συντήρηση των ανεμογεννητριών.

Η πολωνική αιολική βιομηχανία αριθμεί την δεδομένη στιγμή 12.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με ειδικούς, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω με την ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς υπεράκτιων αιολικών, όπου παρεπιμπτόντως η Πολωνία διαθέτει σημαντικές προοπτικές στον κλάδο.

 

https://energypress.gr/news/i-poloniki-energa-etoimazetai-na-dieisdysei-stin-agora-yperaktion-aiolikon-tis-horas