Η πολιτεία Tamil Nadu, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ινδίας, πρωτοπορεί στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς εκτιμάται ότι παράγει περισσότερη αιολική ενέργεια απ’ ότι παράγει συνολικά η Σουηδία ή η Δανία.

Η Σουηδία στοχεύει να αποτελέσει μία από τις πρώτες χώρες η οποία θα παράγει ηλεκτρισμό εξ’ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην χώρα έχουν συνολική ισχύ 6,7 gigawatts (GW).

Η Δανία αποτελεί μία ακόμη χώρα η οποία έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην αιολική ενέργεια για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Οι ανεμογεννήτριες που υπάρχουν στην χώρα έχουν συνολική ισχύ 5,5 GW.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην ινδική πολιτεία Tamil Nadu έχουν συνολική ισχύ 7,9 GW, γεγονός που την καθιστά σημαντική δύναμη στην χρήση της «πράσινης» ενέργειας, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2027 η πολιτεία θα έχει διπλασιάσει την χρήση της αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Global Wind Energy Council, το 16% της παραγωγής ηλεκτρισμού στην Tamil Nadu προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίες κατέχουν την δεύτερη θέση ως πηγή ενέργειας στην πολιτεία μετά τον άνθρακα.

https://energypress.gr/news/poies-hores-einai-protathlitries-stin-hrisi-aiolikis-energeias