Συμφωνίες έκλεισε η Nordex Group για δύο αιολικά πάρκα σε Λουξεμβούργο και Ιταλία, συνδυασμένης ισχύος περίπου 53 μεγαβάτ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωση η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ανεμογεννητριών σήμερα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία έχει αναλάβει να προμηθεύσει εφτά ανεμογεννήτριες τύπου N131/3300 για το έργο Windcrange, ισχύος 23 MW στη βόρεια πλευρά του Λουξεμβούργου, ενώ υπογράφτηκε και συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών, διάρκειας 20 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι εργασίες τοποθέτησης του καλωδιακού εξοπλισμού έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με σειρά να έχουν οι εργασίες κατασκευής του πάρκου, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στα τέλη του 2019, ενώ η σύνδεση του αιολικού σταθμού στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019.

Στην περίπτωση της Ιταλίας, η Nordex Group πρόκειται να παραδώσει εφτά ανεμογεννήτριες τύπου Ν149/4.0-4.5, δίχως να έχουν κοινοποιηθεί περισσότερα στοιχεία για την εν λόγω συμφωνία.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Nordex Group έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση περισσότερων από 25 GW σε αιολικό δυναμικό σε περίπου 40 αγορές μέχρι τώρα, ενώ τα έσοδα της εταιρείας το 2018 έφτασαν τα 2.5 δισεκατομμύρια ευρώ.

https://energypress.gr/news/dyo-aiolika-erga-53-mw-se-italia-kai-loyxemvoyrgo-ekleise-i-nordex-group