Την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της με τη νέα πλατφόρμα Siemens Gamesa 5.X, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής κολοσσός στον τομέα των ανεμογεννητριών Siemens Gamesa. Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει δύο μοντέλα ανεμογεννητριών το SG 5.8-155 και το SG 5.8-170, που αυξάνουν το αποδοτικότητα κατά 20% και 32%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Η νέα πλατφόρμα καθιερώνει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα χερσαίων ανεμογεννητριών ισχύος 5,8MW  για το χαρτοφυλάκιο μηχανών της Siemens Gamesa, και τις μεγαλύτερες διαμέτρους ρότορα, 155 και 170 μέτρα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε υψηλές, μέσες και χαμηλές ανεμολογικές συνθήκες.  Ο ρότορας των 170 μέτρων είναι ο μεγαλύτερος στον κλάδο των χερσαίων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα της Siemens Gamesa 5.X ενσωματώνει την τεχνογνωσία της εταιρείας της εταιρείας, την πείρα και την τεχνογνωσία, εμπειρία που βασίζεται στο δυναμικό των 90GW που έχει εγκαταστήσει σε όλο τον κόσμο η εταιρεία.

Το μοντέλο SG 5.8-155 επεκτείνει την περιοχή σάρωσης κατά 14% σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, και την παραγωγή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%. Αντίστοιχα το μοντέλο SG 5.8-170 αυξάνει κατά 37% την σάρωση περιοχής και την παραγωγή σε ποσοστό μεγαλύτερο του 32%/

Με εξαιρετικά ευέλικτο σχεδιασμό που ενισχύει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την παραγωγή μέχρι τα logistics, την κατασκευή και την συντήρηση  η ευελιξία της πλατφόρμας την καθιστά κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα περιοχών. Παράλληλα τα συγκεκριμένα μοντέλα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα της τεχνολογίας Siemens Gamesa, όπως η διπλή γεννήτρια, ο μερικός μετατροπέας και το συμπαγές σύστημα κίνησης που έχει σχεδιαστεί με κιβώτιο ταχυτήτων τριών ταχυτήτων.

Επιπλέον, εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις πιο απαιτητικές απαιτήσεις σύνδεσης που σχετίζονται με το δίκτυο καθώς η πλατφόρμα περιλαμβάνει προαιρετικά έναν premium μετατροπέα.

“Σήμερα γιορτάζουμε τη δεύτερη επέτειό μας. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν καλύτερο τρόπο από το λανσάρισμα αυτής της νέας πλατφόρμας που αποτελεί απτή απόδειξη της δέσμευσης της Siemens Gamesa στην καινοτομία και την έρευνα και ανάπτυξη “, δήλωσε ο Markus Tacke, Διευθύνων Σύμβουλος της SGRE.

Ο Mark Albenze, Διευθύνων Σύμβουλος αρμόδιος για τις χερσαίες ανεμογεννήτριες και τη συντήρηση της SGRE, πρόσθεσε: “Η νέα υψηλή και ευέλικτη ονομαστική ισχύς σε συνδυασμό με τις δύο επιλογές ρότορα καθιστούν την πλατφόρμα κατάλληλη για οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο σε όλη την υφήλιο. Σχεδιασμένο να μπορεί να ενσωματώσει μελλοντικές βελτιώσεις  για την κάλυψη των εξελισσόμενων απαιτήσεων της αγοράς, το σύστημα θα επιτρέψει στην εταιρεία να βοηθήσει τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους κερδοφορίας τους μέσω της καλύτερης καλύτερης λειτουργίας και της αύξησης του ρυθμού απόδοσης της επένδυσης .

Η πρώτη πρωτότυπη εγκατάσταση του μοντέλου SG 5.8-155 σχεδιάζεται για τα μέσα του 2020 και η παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει στο 4ο τρίμηνο του 2020. Για το μοντέλο SG 5.8-170, το πρώτο πρωτότυπο προγραμματίζεται για το τρίτο τρίμηνο του 2020 και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2021.

https://energypress.gr/news/nea-montela-anemogennitrion-lansarei-i-siemens-gamesa-me-simantika-veltiomenes-tehnologies