Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να επενδύσει πάνω από $2 δις σε νέες υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ΗΠΑ, Νότια Αμερική και Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, το νέο επενδυτικό πακέτο περιλαμβάνει 18 συμφωνίες για την εγκατάσταση αιολικών και ηλιακών μονάδων ισχύος 1.600 megawatts και πρόκειται  να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στις ΑΠΕ στο 40%. Μάλιστα πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ιστορία.

Σε δήλωσή του ο CEO της Google, Sundar Pichai, ανέφερε ότι η βιωσιμότητα αποτελεί μία από τις αξίες της Google και τα τελευταία χρόνια στόχος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τις λειτουργίες της.

Να σημειωθεί ότι η Google αναμένεται να υπερδιπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο της στην ηλιακή ενέργεια μέσω νέων επενδύσεων σε ηλιακά πάρκα σε Τέξας και Καρολίνα ενώ στη Χιλή η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει μια μονάδα ηλιακής και αιολικής ενέργειας.https://energypress.gr/news/google-prohora-sti-megalyteri-ependysi-stis-ananeosimes-piges-energeias