Η Vestas ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελία για αιολικό πάρκο 88 μεγαβάτ στην Ελλάδα, καθώς και για δύο ακόμη αιολικά 54 μεγαβάτ της Volterra συν ένα έργο 16 μεγαβάτ της Iberdrola.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο έργο για μη δημοσιευμένο πελάτη θα χρησιμοποιήσει 21 ανεμογεννήτριες V136-4,2 MW με παράδοση στο β’ τρίμηνο του 2020.

Παράλληλα, η Volterra υπέβαλε παραγγελία 54 μεγαβάτ για 15 ανεμογεννήτριες V117-3,45 MW οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε δύο αιολικά στη Βοιωτία. Πρόκειται για την τρίτη παραγγελία της Vestas στην Ελλάδα κατά το τρέχον τρίμηνο, όπου έφτασαν τα 200 μεγαβάτ, τη στιγμή που οι συνολικές της παραγγελίες αγγίζουν τα 1,9 γιγαβάτ και το μερίδιο αγοράς σε άνω του 50% διαχρονικά.

“Η παραγγελία φανερώνει τις δυνατότητες που προσφέρουμε στους πελάτες μας, καθώς καλύπτει έργα με διαφορετικά καθεστώτα στήριξης. Η μεγάλη εμπειρία, η ισχυρή γνώση της αγοράς και οι κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις καθιστούν τη Vestas ηγέτη στα αιολικά διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Χαιρόμαστε για τη συνεχιζόμενη πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τη Volterra”, δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της Vestas Hellas, Μάριος Ζάγκας.

Σημειώνεται ότι η παράδοση των ανεμογεννητριών για τα έργα της Volterra θα γίνει στο β’ και γ’ τρίμηνο του 2020 με εγκατάσταση στο β’ εξάμηνο του έτους.

Η τρίτη παραγεγλία αφορά έργο 16 μεγαβάτ στη Βοιωτία της Iberdrola, όπου η Vestas επικράτησε σε σχετικό διαγωνισμό. Προβλέπει την προμήθεια και εγκατάσταση τεσσάρων ανεμογεννητριών V150-4,2 MW και συμφωνία συντήρησης δεκαετούς διάρκειας. Το εν λόγω αιολικό συμμετείχε στο διαγωνιμό ΑΠΕ του Ιουλίου του 2018.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Θανάσης Τσαντίλας, επικεφαλής της Iberdrola Renewables Greece, στο πλαίσιο των διαγωνιστικών διαδικασιών, υπάρχει ανάγκη για βελτιστοποίηση του σχεδιασμού των έργων ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη παραγωγικότητα και το πιο ανταγωνιστικό κόστος. “Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι οι ανεμογεννήτριες V150 4,2 MW καλύπτουν αυτές τις ανάγκες”, πρόσθεσε.

“Είμαστε περήφανοι που βοηθήσαμε την Iberdrola να κερδίσει αυτό το έργο και φανερώνει πως η τοπική εμπειρία και η τεχνολογική μας ηγεσία μπορεί να στηρίξει τους πελάτες μας στις ελληνικές δημοπρασίες. Θεωρούμε ότι το έργο θα επωφεληθεί από το πολύ ανταγωνιστικό κόστος των V150 4,2 MW και ταιριάζουν άψογα με τις ανεμολογικές συνθήκες της τοποθεσίας”, τόνισε ο κ. Ζάγκας.

“Η παράδοση των συστημάτων για το εν λόγω έργο προγραμματίζεται για το α΄τρίμηνο του 2020 με εγκατάσταση στο β΄ τρίμηνο.