Τις 1851 φτάνουν οι εκκρεμείς αιτήσεις για σταθμούς ΑΠΕ στη χώρα μας, με το 54,02% περίπου των οποίων να αφορά αιολικά, το 32,96% φωτοβολταϊκά, το 9,18% υβριδικά, το 3,24% μικρά υδροηλεκτρικά, το 0,59% βιομάζα-βιοαέριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΡΑΕ για τον Οκτώβριο, η εικόνα για τις εκκρεμείς αιτήσεις έχει ως εξής:

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι άδειες παραγωγής που χορηγήθηκαν μέχρι στιγμής φέτος για φωτοβολταϊκά είναι περισσότερες από αυτές για αιολικά, παρά τη σημαντική διαφορά στο πλήθος των αιτήσεων που παραμένουν σε εκκρεμότητα για τις δυο κατηγορίες:

Είναι, πάντως, καταφανής η διαφορά στο ενδιαφέρον για νέα έργα ΑΠΕ που προέκυψε με το άνοιγμα του νέου επενδυτικού κύκλου και τη θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών διαγωνιστικών διαδικασιών τα τελευταία χρόνια, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο σχετικής ύφεσης της ζήτησης:

(Τα στοιχεία και τα γραφήματα είναι από την παρουσίαση του Δρ. Δ. Παπαχρήστου, Συντονιστή Ομάδας Διαγωνιστικών Διαδικασιών ΑΠΕ και Διευθυντή Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΡΑΕ  στο συνέδριο Climate Change: Policies & Bussiness Conference)https://energypress.gr/news/peripoy-2000-oi-ekkremeis-aitiseis-gia-stathmoys-ape-pano-apo-tis-mises-gia-aiolika