Η αγορά των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας αναµένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόµενα χρόνια στις επενδύσεις, προσελκύοντας τεράστια κεφάλαια, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την πράσινη µετάβαση του ενεργειακού συστήµατος. 

Μόνο οι µεγάλοι εισηγµένοι ελληνικοί όµιλοι έχουν δροµολογήσει για την επόµενη 10ετία σηµαντικές επενδύσεις που ξεπερνούν σε εγκατεστηµένη ισχύ τα 16 GW και σε αξία τα 16 δισ. ευρώ. Πρόκειται για επενδύσεις που αφορούν πρωτίστως τις ώριµες τεχνολογίες ΑΠΕ, δηλαδή τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, ενώ σταδιακά, µόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, υπάρχουν έτοιµα επενδυτικά πλάνα τόσο για την αποθήκευση ενέργειας όσο και για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, που επίσης κινούν το ενδιαφέρον των παικτών.

Οι µεγάλοι παίκτες της ενεργειακής αγοράς, και όχι µόνο, δροµολογούν σηµαντικές επενδύσεις, ενώ στην αγορά εισέρχονται και άλλοι παίκτες, όπως τα διυλιστήρια. Το momentum είναι εξαιρετικά θετικό, ενώ υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε χρηµατοδότηση για τις πράσινες επενδύσεις. Το Capital.gr παρουσιάζει τα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των ΑΠΕ από τις µεγαλύτερες εισηγµένες εταιρείες του κλάδου.

Οι πρωταθλητές των επενδύσεων στην πράσινη ενέργειαhttps://energypress.gr/news/oi-protathlites-ton-ependyseon-stin-prasini-energeia-poia-einai-ta-shedia-ton-eisigmenon